Biljard

Vår fantastiska övervåning med lounge och 3 biljard bord, perfekt för en lite mer avskild plats, men med överblick över vår fina minigolfbana och matsal.

 

Vi har nu fått upp lite mysiga loungemöbler på övervåningen, stora soffor och fåtöljer att sitta riktigt bekvämt i efter en god middag i restaurangen.

 

Vi hyr ut loungen med de 3 biljardborden i 3 timmar till sällskap på max 16 personer (i kombination med andra aktiviteter kan större sällskap tas emot i samförstånd och efter upplägg med oss innan).

 

Pris

1500kr / 3 timmar

Biljard

Läs mer om biljard +

Om biljard

Det vanligaste spelet inom biljard är det som kallas 8-ball. Samtliga biljardbollar läggs i ”kakan”, den triangelformade ramen. Kakan placeras med främsta bollen ovanpå huvudpricken som är markerad på bordet och ramen lyfts bort.

Ni väljer själva vem som ska spränga bollformationen. Går en boll ner i en av fickorna under sprängningen får samma person fortsätta spela och bestämmer då om han eller hon ska spela hela eller halva bollar. Hela bolar är de helfärgade som är numrerade 1-7 och halva bollar är de som har en färgad rand och är numrerade 9-15. Spelet går ut på att sänka samtliga av sina bollar i valfri ordning och avsluta med boll nummer 8.

En annan variant är 9-ball. Skillnaden är att man enbart spelar med boll 1-9 där 9:an är den boll man avslutar med istället för 8:an. En annan skillnad är att bollarna placeras i en diamantformation. Längst fram i diamantformationen ligger alltid boll nummer 1 och i mitten ligger alltid boll nummer 9. Bollarna placeras med den främsta bollen över huvudpricken som är markerad på bordet.

Efter att formationen sprängts är det upp till varje spelare att först träffa objektbollen – den boll på bordet med lägst siffra. Efter att man träffat objektbollen är det fritt fram att sänka bollarna i valfri ordning för att sedan avsluta med 9:an. Sänker man 9:an redan vid sprängningen får man poäng för det.

När 9:an går ner i ett av hålen får man 1 poäng och spelet börjar om från början. Man kan även spela med regeln att boll 5 också ger poäng. Då ger istället 5:an 1 poäng och 9:an 2 poäng.

Minimera -

Våra öppettider