Bowling

Bowling är en aktivitet som passar såväl nybörjare som proffs. För den som behöver lite hjälp på traven är våra banor försedda med uppfällningsbara staket längs med rännorna. Staketen är till som stöd för att bowlingklotet inte ska rulla av banan. Självklart går det att ställa in så att rännskydden bara fälls upp för de spelare som är i behov av dem. Behöver man ytterligare lite hjälp har vi även klotramper som gör det enklare att sikta.

Bowling

Tidsåtgång

En enkel bowlingrunda är 55 minuter lång. För att ni ska få ut så mycket som möjligt av upplevelsen rekommenderar vi att man är 3-4 personer per bana. Är ni fler kan ni självklart boka flera banor bredvid varandra och fortfarande umgås medan ni bowlar.

Kom gärna en kvart innan bokad tid för att välja skostorlek och klot. På så sätt slipper ni använda speltiden till det.

Pris

Priserna gäller per bana och timme.
Måndag 11:00-22:00 260kr
Tisdag 11:00-22:00 260kr
Onsdag 11:00-15:00 260kr
Onsdag 15:00-23:00 350kr
Torsdag 11:00-15:00 260kr
Torsdag 15:00-23:00 350kr
Fredag 11:00-01:00 395kr
Lördag 10:00-01:00 395kr
Söndag 10:00-22:00 260kr

Läs mer om bowling +

Om bowling

För att du ska få en positiv bowlingupplevelse är det viktigt att välja rätt klot. Bowlingklot är märka med sin vikt i pund där det lättaste klotet väger 6 pund och det tyngsta 16 pund.

I första hand ska du välja ett klot som känns rätt för dig. Generellt brukar en vuxen kvinna kunna spela med ett klot som väger 12-13 pund och en vuxen man brukar kunna spela med ett klot som väger 14-15 pund. Men det är otroligt individuellt och du ska hellre välja ett klot som är lite för lätt än lite för tungt.

När du har valt rätt vikt på klotet är det dags att testa fingerhålen. Du ska inte fastna med tummen men tänk också på att inte välja ett klot med för stort tumhål. Hål för lång- och ringfinger ska vara på ett avstånd från tumhålet så att de så kallade gångjärnslederna mitt på fingrarna ligger precis ovanför hålen.

Nu är det dags att bowla! Teknik är något man får öva på men det finns en del tips och tricks som kan hjälpa dig på traven för att imponera på vänner och familj.

Eftersom käglorna står 18 meter bort finns det markeringar på golvet som gör det något enklare att sikta. På golvet framför banan finns det 7 prickar, det är här du ska stå innan du rullar iväg klotet. Ute på banan finns det 7 pilar och det är dem du ska fokusera på.

Pilarna är till för att hjälpa dig sikta. Istället för att sikta på mitten ska du sikta något åt höger om du är högerhänt och något åt vänster om du är vänsterhänt. Lägg in siktet på den tredje pilen från höger respektive vänster. Skulle klotet rulla lite för långt åt det ena eller andra hållet behåller du fortfarande siktet på tredje pilen men flyttar fötterna något steg åt det håll klotet rullar. Det är här prickarna i golvet kommer till användning. De gör det lite lättare att förhålla sig till var man ska ställa sig och hur långt man flyttar sig åt sidan.

Minimera -

Våra öppettider